cod TVA anulat

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
muresanv89

cod TVA anulat

#1 Mesaj de muresanv89 »

socieatea odata cu suspendarea activitatii i sa anulat si codul de TVA, administratorul a reactivat societatea la ONRC dupa care a luat credit din banca, a facut achizitie de marfuri, le-a achitat daor ca nu a desfasurat activitate asteapta reactivarea societatii la ANAF si redobandirea codului de TVA.
Problema mare este ca administratorul nu a declarat la furnizor ca nu are cod activ de TVA, nu a stiut consecintele care urmeaza, eu receptile le fact cu tva cu tot ,depun 311 numai ca furnizorul nu poate deduce TVAul,
Ce sfat imi dat in acest caz, sunt in ceata totala.
Multumesc.

tomac

Re: cod TVA anulat

#2 Mesaj de tomac »

Faceți o confuzie majoră. Ce TVA nu poate deduce furnizorul dvs?! Este irelevant că a declarat sau nu la furnizor că are cod valid sau nu de TVA.
La ce faceți 311? Ce completați în acel document?
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

muresanv89

#3 Mesaj de muresanv89 »

Nu am mai avut cazuri de acest fel, 311 sa depun pentru achizitile facute in luna noiembrie, informatiile ca nu poate deduce furnizorul TVA inclusiv si cei de la ANAF,
Am sa vad ce sa intampla dupa ce sa emite codul de TVA, decizia este facuta fara obiecti, asteptam semnaraea de catre conducere ANAF,

tomac

#4 Mesaj de tomac »

Incredibil!
D311 se depune într-un sigur caz pentru achiziții. Doar în unul. Nu în toate cazurile. Faptul că nu puteți deduce nu înseamnă decât că veți include TVA în preț nu că-l mai plătiți încă o dată la stat!
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns