situatii finnciare la 31.12.2023
situatii finnciare la 31.12.2023
Buna ziua, sunt microintreprindere si am depus cu intarziere situatiile financiare aferente anului 2023 respectiv in 07.06 , trebuie sa trec la impozit pe profit ? Am inteles din OUG 115 ca daca nu s-au depus situatiile financiare restante pentru anii precedenti pana la 31.03.2024 atunci micro trebuie sa treaca la profit sau ? Pe masura ce citesc am impresia ca nu mai stiu nimic . Multumesc
-
Re: situatii finnciare la 31.12.2023
Art.52 alin2 Codul Fiscal: Începând cu data de 01.01.2024, potrivit OUG nr. 115/2023, alineatul (2) se modifică şi va avea următorul cuprins:
(2) În cazul în care, în cursul unui an fiscal, o microîntreprindere nu mai îndeplineşte condiţia prevăzută la art. 47 alin. (1) lit. g) şi/sau nu a depus în termen situaţiile financiare anuale pentru exerciţiul financiar precedent anului fiscal respectiv, dacă avea această obligaţie potrivit legii, microîntreprinderea datorează impozit pe profit începând cu trimestrul în care nu mai este îndeplinită oricare dintre aceste condiţii.
Concluzie: trece la impozit pe profit cu 01.04.2024
(2) În cazul în care, în cursul unui an fiscal, o microîntreprindere nu mai îndeplineşte condiţia prevăzută la art. 47 alin. (1) lit. g) şi/sau nu a depus în termen situaţiile financiare anuale pentru exerciţiul financiar precedent anului fiscal respectiv, dacă avea această obligaţie potrivit legii, microîntreprinderea datorează impozit pe profit începând cu trimestrul în care nu mai este îndeplinită oricare dintre aceste condiţii.
Concluzie: trece la impozit pe profit cu 01.04.2024