Borderou de achizitii
-
Borderou de achizitii
Mai incingem si neuronii pe caldura asta? Buna ziua tuturor! O intrebare va rog, de la un biet invatacel. Bordeorou de achizitii/firma/aparatura, scule. O firma gaseste la un pret rezonabil bunuri pe care le cauta, la o persoana fizica. Un motocompresor (cel mai valoros), aparatura, scule, etc, la pachet. Pretul, de nerefuzat. Cum poate face achizitia pe firma? Multumesc mult!
Re: Borderou de achizitii
Cum bine ai spus in titlu poti face Bord de achizitii ( tip "O" la intrari), sau poti face contract de vanzare cumparare (tip "R) unde sa enumeri toate chestiile achizitionate de la fiecare furnizor PF. Este OK oricum, dar mai bine foloseste borderoul, contractul, de fapt, se face in cazul platii la o data ulterioara sau in rate, la borderou trebuie sa atasezi si dovada platii (DP max 10.000 lei).
-
Ok, dar pretul? Nu trebuie raport de evaluare?
-
Chiar n-ati intalnit, ori auzit,de-o astfel de procedura??
nu.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”
Cine ti-a cerut raport de evaluare ?
Un contract de vanzare-cumparare este suficient, este un acord intre doua parti, care nu prea poate fi contestat asa de usor, inafara de unul dintre semnatari, asta evident daca nu sare calul cu pretul sau daca nu incalca alte legi specifice.
Eu am zeci de utilaje cumparate prin CVC intre firma si PF, unele dintre ele cu plata in rate si nu a fost niciodata vre-o problema la controalele din partea "organelor".
Daca vrei sa fi tu mai ... "catolic ca Papa" ... poti sa cauti pe net pe site-uri de vanzari, sau firme, sa dovedesti ca nu este supraevaluat si sa anexezi la receptie 2-3 oferte cu produse similare, dar nu este cazul. Si evaluatorii autorizati procedeaza la fel, comparand preturile de pe piata.
Un contract de vanzare-cumparare este suficient, este un acord intre doua parti, care nu prea poate fi contestat asa de usor, inafara de unul dintre semnatari, asta evident daca nu sare calul cu pretul sau daca nu incalca alte legi specifice.
Eu am zeci de utilaje cumparate prin CVC intre firma si PF, unele dintre ele cu plata in rate si nu a fost niciodata vre-o problema la controalele din partea "organelor".
Daca vrei sa fi tu mai ... "catolic ca Papa" ... poti sa cauti pe net pe site-uri de vanzari, sau firme, sa dovedesti ca nu este supraevaluat si sa anexezi la receptie 2-3 oferte cu produse similare, dar nu este cazul. Si evaluatorii autorizati procedeaza la fel, comparand preturile de pe piata.
Evaluarea este necesară, recomandată mai bine spus, dacă tranzacția este cu o persoană afiliată și doar pentru a se demonstra că în relație cu aceasta prețul este cel al pieței. Altfel nu este necesară fiind suficient un contract de vânzare cumpărare.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
Ok, va multumesc, ati foarte clari si din cate pricep, si foarte legali. Stima!