Bună, vă rog să-mi spuneți unde înregistrați voi tichetele cadou pentru zi naștere salariat care sunt în sumă de 300 lei, adică sunt neimpozabile. Eu le-am introdus în statul de plată la secțiunea "Tichete", apoi "Tichete cadou". Dar am observat că dacă le introduc așa, îmi calculează doar impozitul pe salarii și nici o contribuție.
Eu știu că la aceste tichete se rețin CASS și impozitul pe salarii. Adică au exact același regim ca și tichetele de masă. Așa era înainte de 2024, erau impozitate exact ca și tichetele de masă, se reținea doar impozitul pe salarii. Din 2024, deoarece s-a introdus și CASS la tichetele de masă, deduc că și la aceste tichete se rețin CASS și impozitul pe salarii.
O altă problema ce o am este că în luna aprilie am avut iar de înregistrat niște tichete zi naștere, atunci mi-a calculat doar impozitul pe salarii, fără CASS, tichetele fiind introduse după cum am descris mai sus. Când am introdus tot tichete cadou zi naștere, tot neimpozabile, dar în iunie, nu mi-a mai calculat nici o contribuție, nici impozit pe salarii. Deci, am făcut exact același lucru, însă într-o lună a calculat într-un fel, iar în altă lună, a calculat altfel. Care o fi problema ?
Mulțumesc.
Tichete cadou pentru zi naștere salariat
Re: Tichete cadou pentru zi naștere salariat
La alte venituri. Nu sunt neimpozabile.
Acele tichete cadou din ecranul tichete erau acolo din rațiuni de compatibilitate cu prevederi mai vechi când, la acestea se aplica doar impozit.
Acele tichete cadou din ecranul tichete erau acolo din rațiuni de compatibilitate cu prevederi mai vechi când, la acestea se aplica doar impozit.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.