salariat pensionar cu 2 ore/zi salariu 950 lei,

dumitrescuf645

salariat pensionar cu 2 ore/zi salariu 950 lei,

#1 Mesaj de dumitrescuf645 »

Buna ziua
Cu luna aug.2024 lucrez pe SAGA .Problema este : salariat pensionar cu 2 ore/zi, contr.munca din 2016 inreg in Revisal, nu este inregistrat ca salariat in SAGA, ci la alte categ. inregistrat in cont 401 in loc de 421. Pensionarii nu platesc CAM dar are dreptul la recalculare pensie si nu apare evidentiat nici in Revisal, deci nu va fi evidentiat nici in D112. Nu inteleg unde gresesc.
Care este problama inregistrarii??

balazse

Re: salariat pensionar cu 2 ore/zi salariu 950 lei,

#2 Mesaj de balazse »

Dar de ce la "salariati" ai selectat "alte categegorii (asimilate sal)" in loc de "permanent" (unde la nivel de "detalii" pui bifa la "pensionar")?

tomac

#3 Mesaj de tomac »

Noțiunea de Salariat și "Alte categorii" nu se împacă, nu au cum să fie împreună. Dacă are CIM este salariat toată ziua bună ziua. Și se datorează și CAM pentru el. Iar că nu se evidențiază în D112...? De unde ați scos-o pe asta?!
La fel, dacă are CIM, cum să nu fie în REVISAL? Glumiți, nu? Afirmațiile dvs pot fi parțial adevărate - că nu apare în REVISAL - dacă NU este salariat și dacă NU are contract individual de muncă încheiat cu firma respectivă ci un alt contract - de administrare de exemplu. Dar și în acest caz apare în D112.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

dumitrescuf645

#4 Mesaj de dumitrescuf645 »

Buna seara...multumesc de raspunsuri, dar eu am ramas tot in ceata, pt ca daca il trec salariat cu 2 ore, imi calculeaza cass unitate +CAM , iar daca il trec la alte categ-pensionar, nu evidentiaza suma in cont 641, calculeaza CAM unitate, si il inreg.ca furnizor in cont 401in loc de 421...
Ma mai documentez. Nu inteleg prea bine programul. Am lucrat pe mai multe programe foarte bune, dar la SAGA inca nu inteleg logica...VA MULTUMESC...

pomparaus

#5 Mesaj de pomparaus »

Pana te mai documentezi tu (cu toate ca ai primit ajutor de la cei mai buni colegi de forum), hai sa incerc sa te ajut si eu : adaugi salariat permanent cu functia de baza bifata (asta daca nu lucreaza si in alta parte unde beneficiaza acolo de deducere personala), iar in detalii dreapta sus bifezi atat "pensionar" cat si "baza contributie egala cu salariul" si vei avea rezultatele dorite.
Pensionarul nu face parte din alte categorii, este salariat cu CIM cu timp partial de 2 ore - asa cum ti-au zis Balazs si Tomac.

tomac

#6 Mesaj de tomac »

CASS suportat de angajator se calculează implicit dacă nu este setat ca fiind excepție. Pentru a nu se calcula trebuie pus bifă la "Pensionar" și la "Baza contribuții egală cu salariul".
CAM se datorează obligatoriu chiar dacă este pensionar. De unde ați scos-o pe asta că nu ar datora? Nu datorează pe anumite tipuri de contract, dar în niciun caz pe un contract de muncă.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

Scrie răspuns