Salutare, in situatia in care o societate platitoare de tva isi suspenda activitatea, inafara de procedurile la Registrul Comertului trebuie facut ceva in contabilitate?
In perioada suspendării se transmite vreo declaratie din contabilitate?
Multumesc mult.
Suspendare activitate srl platitor de tva
Re: Suspendare activitate srl platitor de tva
Ajustarea TVA la imobilizări dacă este cazul. Nu și la stocuri.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
In momentul suspendarii activitatii la ONRC se va anula inreg.de platitor de TVA din oficiu de catre ANAF.
Iar decl.se trimit in continuare, doar daca se cere regim derogatoriu nu mai depui D100 in cursul anului, depui doar D101 la luna decembrie si bilantul contabil neaparat. Si nu mai trebuie sa ai in derulare contracte cu furnizorii sau salarii. Amortizarile se intrerup si orice chelt. o inreg.in ct.471 cu analitice si o decontezi la reluarea activitatii la ONRC.
Firma era micro ? poate ramane micro la sf.suspendarii dar intre timp o treci la imp.16%.
Iar decl.se trimit in continuare, doar daca se cere regim derogatoriu nu mai depui D100 in cursul anului, depui doar D101 la luna decembrie si bilantul contabil neaparat. Si nu mai trebuie sa ai in derulare contracte cu furnizorii sau salarii. Amortizarile se intrerup si orice chelt. o inreg.in ct.471 cu analitice si o decontezi la reluarea activitatii la ONRC.
Firma era micro ? poate ramane micro la sf.suspendarii dar intre timp o treci la imp.16%.
Daca in timpul suspendarii e nevoie sa se depuna declaratiile, care sunt avantajele suspendarii fata de situatia in care firma ar fi activa dar fara activitate?(firma e la impozit 16%).
Multumesc mult.
Multumesc mult.
Platesti taxe la ONRC la suspendare si platesti din nou taxe la reluarea activitatii ...si bucuri un avocat sau jurist de 2 ori... iar avantajele sun -0 ! sper sa nu supere ironia mea !