CLIENTI NEINCASATI

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
VIOLETA

CLIENTI NEINCASATI

#1 Mesaj de VIOLETA »

Pentru clientii neincasati s-a hotarart prin AGA sa se scoata din evidentele contabile ,mentionez ca nu s au constituit provizioane.
NC 654=41111 ESTE NEDEDUCTIBILA INTEGRAL?

herganiec

Re: CLIENTI NEINCASATI

#2 Mesaj de herganiec »

Conform art. 25 alin. (4) lit. h) din Codul fiscal, pierderile înregistrate la scoaterea din evidență a creanțelor sunt nedeductibile fiscal pentru partea neacoperită de provizioane constituite conform art. 26.
există excepții în care aceste pierderi pot fi deductibile daca e cazul vi le scriu.
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

VIOLETA

#3 Mesaj de VIOLETA »

Nu am contituit provizioane deci sa inteleg ca ,in cazul meu suma intreaga este neded.fiscal?

VIOLETA

#4 Mesaj de VIOLETA »

Nu am contituit provizioane deci sa inteleg ca ,in cazul meu suma intreaga este neded.fiscal?

herganiec

#5 Mesaj de herganiec »

am scris .. cu anumite conditii altfel e nedeductibila
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

costanc757

#6 Mesaj de costanc757 »

herganiec scrie: Mie Ian 29, 2025 12:44 pm am scris .. cu anumite conditii altfel e nedeductibila
herganiec, spune-mi te rog care sunt aceste conditii pentru a fi deductibile. Am si eu o astfel de situatie

herganiec

#7 Mesaj de herganiec »

există anumite excepții prevăzute de legislația fiscală în care aceste pierderi pot fi considerate deductibile integral:
**Procedura de faliment a debitorului a fost închisă pe baza unei hotărâri judecătorești definitive și irevocabile: În această situație, pierderea rezultată din scoaterea din evidență a creanței este deductibilă integral.
**Debitorul a decedat și creanța nu poate fi recuperată de la moștenitori: Dacă debitorul persoană fizică a decedat și nu există posibilitatea recuperării creanței de la moștenitori, pierderea este deductibilă.
**Debitorul, în cazul unei societăți cu răspundere limitată cu asociat unic, a fost dizolvat sau lichidat fără succesor: În această situație, pierderea este deductibilă integral.
**Debitorul înregistrează dificultăți financiare majore care îi afectează întreg patrimoniul: Aceste dificultăți trebuie să rezulte din situații excepționale, precum calamități naturale, epidemii, accidente industriale sau alte fenomene similare.
În absența acestor situații specifice, cheltuiala cu scoaterea din evidență a creanțelor neîncasate rămâne nedeductibilă fiscal.

costanc757

#8 Mesaj de costanc757 »

Multumesc

Scrie răspuns