Folosim Saga C in sistem client / server
avem 4 societati
colegii intra pe masini virtuale (nu direct pe server)
intrebari:
1) as dori sa stiu cum recomanda Saga backup-ul. Inteleg ca se foloseste firebird mai nou pentru stocarea bazei de date (este tot in C:\saga 3.0 baza?)
2) se poate face un backup automat din program (server) fara interventia utilizatorului? care sa ruleze zilnic si sa salveze baza intr-o anumita locatie?
3) este suficienta copierea folderului saga 3.0 intr-o locatie de backup pentru a putea restaura baza de date in caz ca se strica ceva? Trebuie oprit serviciul de firebird?
procedura de backup recomandata de Saga
-
Re: procedura de backup recomandata de Saga
1. Backup la tot folderul saga. Cel cu baze de date cel putin odata pe zi. Clientii macar odata per versiune.
2. Saga nu are backup automat, are doar o atentionare la un numar de zile (mai mult sau mai putin utila).
Cititi si ceva recomandari mai vechi postate aici cum puteti automatiza un backup: https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?p=319128#p319128
Puteti sa-mi scrieti si in privat daca doriti un script de backup adaptat la o anumita cale specifica, numar de foldere saga, perioada de salvare, samd.
3. Da si da. E suficienta copierea, dar daca aveti baze mute si mari, se recomanda o arhivare (salvati pana la de 10 ori spatiu). Serviciul de firebird se recomanda sa fie oprit pentru a nu scrie in baza in timpul copierii/arhivarii.
2. Saga nu are backup automat, are doar o atentionare la un numar de zile (mai mult sau mai putin utila).
Cititi si ceva recomandari mai vechi postate aici cum puteti automatiza un backup: https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?p=319128#p319128
Puteti sa-mi scrieti si in privat daca doriti un script de backup adaptat la o anumita cale specifica, numar de foldere saga, perioada de salvare, samd.
3. Da si da. E suficienta copierea, dar daca aveti baze mute si mari, se recomanda o arhivare (salvati pana la de 10 ori spatiu). Serviciul de firebird se recomanda sa fie oprit pentru a nu scrie in baza in timpul copierii/arhivarii.