procedura de backup recomandata de Saga

Retea, baze de date, salvari, restaurari etc.
peloiul566

procedura de backup recomandata de Saga

#1 Mesaj de peloiul566 »

Folosim Saga C in sistem client / server
avem 4 societati

colegii intra pe masini virtuale (nu direct pe server)

intrebari:
1) as dori sa stiu cum recomanda Saga backup-ul. Inteleg ca se foloseste firebird mai nou pentru stocarea bazei de date (este tot in C:\saga 3.0 baza?)
2) se poate face un backup automat din program (server) fara interventia utilizatorului? care sa ruleze zilnic si sa salveze baza intr-o anumita locatie?
3) este suficienta copierea folderului saga 3.0 intr-o locatie de backup pentru a putea restaura baza de date in caz ca se strica ceva? Trebuie oprit serviciul de firebird?

ciucam288

Re: procedura de backup recomandata de Saga

#2 Mesaj de ciucam288 »

1. Backup la tot folderul saga. Cel cu baze de date cel putin odata pe zi. Clientii macar odata per versiune.
2. Saga nu are backup automat, are doar o atentionare la un numar de zile (mai mult sau mai putin utila).
Cititi si ceva recomandari mai vechi postate aici cum puteti automatiza un backup: https://forum.sagasoft.ro/viewtopic.php?p=319128#p319128
Puteti sa-mi scrieti si in privat daca doriti un script de backup adaptat la o anumita cale specifica, numar de foldere saga, perioada de salvare, samd.
3. Da si da. E suficienta copierea, dar daca aveti baze mute si mari, se recomanda o arhivare (salvati pana la de 10 ori spatiu). Serviciul de firebird se recomanda sa fie oprit pentru a nu scrie in baza in timpul copierii/arhivarii.

Scrie răspuns