Buna ziua,
Va deranjez cu urmatoarea speta: am primit o factura pe persoana juridica reprezentand sedinte de kinetoterapie pentru un salariat in suma de 1400 lei si as dori sa ii aloc salariatului acest avantaj la care sa i se aplice toate taxele (cas, cass, cam, impozit profit) pentru toata suma de pe factura (aloc toata suma ca avantaj in natura deoarece nu se respecta limita de 100 de euro de la abonamentele sportive din cauza codului caen). Din pacate din modulul "state de salarii" reusesc sa ii aloc doar impozitul. Am realizat mai multe selectii pana acuma printre care: de la submodulul "tickete" am selectat "avantaje in natura" si am completat cu suma de 1400 lei, iar din submodulul "retineri" am selectat "facilitati sportive", aplicat la "salariu net", retinut din.."doar din baza impozabila", cont 4282, suma totala retinuta 1400 lei.
Multumesc!
Cristina Teleky
Alocare avantaj in natura reprezentand sedinte de kinetoterapie pentru un salariat
-
Re: Alocare avantaj in natura reprezentand sedinte de kinetoterapie pentru un salariat
De ce nu inregistrati (in afara statului de salarii) prin: 6458=401/5121 cu suma de 1400 lei.
Verificati limita prevazuta la art.25(3) litera b) din Codul fiscal- cheltuielile sociale, în limita unei cote de până la 5%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Codului muncii. Intră sub incidenţa acestei limite următoarele:
1. ........., ajutoarele pentru bolile grave şi incurabile, ................;
Verificati limita prevazuta la art.25(3) litera b) din Codul fiscal- cheltuielile sociale, în limita unei cote de până la 5%, aplicată asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului, potrivit Codului muncii. Intră sub incidenţa acestei limite următoarele:
1. ........., ajutoarele pentru bolile grave şi incurabile, ................;
Re: Alocare avantaj in natura reprezentand sedinte de kinetoterapie pentru un salariat
Buna ziua,
Multumesc pentru idee. Este ok sa calculez aceasta cota de 5% asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului cumulata pana in prezent de cand firma realizeaza cheltuieli salariale? Daca nu se poate, voi aplica cota de 5% la valoarea cheltuielilor salariale realizate in luna curenta, unde o parte din cheltuiala (procentul de 5% )va fi inregistrata pe contul 6458, iar restul pe cheltuiala nedeductibila, cont 6588.
Multumesc!
Cristina Teleky
Multumesc pentru idee. Este ok sa calculez aceasta cota de 5% asupra valorii cheltuielilor cu salariile personalului cumulata pana in prezent de cand firma realizeaza cheltuieli salariale? Daca nu se poate, voi aplica cota de 5% la valoarea cheltuielilor salariale realizate in luna curenta, unde o parte din cheltuiala (procentul de 5% )va fi inregistrata pe contul 6458, iar restul pe cheltuiala nedeductibila, cont 6588.
Multumesc!
Cristina Teleky