Buna ziua.
in baza inventarului 2024 se decide imputarea marfurilor lipsa.
In februarie 2024, in baza deciziei se opereaza in Iesiri o inregistrare de tip e pe numele gestionarului in care se consemneaza doua pozitii: cu TVA 19% respectiv 9%.
In luna martie se revine asupra deciziei si se modifica valoarea de imputat.
In evidenta contabila se decide inregistrarea acestei situatii astfel:
1. Stornare in luna martie a iesirii tip e inregistrata in februarie
2. Inregistrare in luna martie a unei iesiri tip e cu valoarea finala(corecta)
intampinam urmatoarea situatie:
Se inregistreaza in martie storno prin iesire de tip e ( se utilizeaza butonul stornez de la iesirea tip e din februarie) dar la generarare D394 aferenta lunii martie ne apare urmatorul mesaj :
Operare cu caracter dubios
Totalul iesirilor de tip e din activitati exceptate de la obligatia utilizarii aparatelor de marcat electronice fiscale este nul sau negativ. Declaratia nu va fi validata.
S-a sters stornarea si s-au inregistrat notele contabile manuale aferente stornarii dar, avand in vedere ca in notele contabile nu exista informatia ca exista 2 pozitii cu 2 cote TVA diferite, in jurnalul de vanzari totul se inregistreaza la bunuri/servicii taxabile cu cota standard astfel ca total TVA este corect ( se insumeaza TVA 19% cu TVA 95) dar baza de impozitare este calculata dupa total TVA care este considerat tot 19% .
Va rog sa ma ajutati sa fac inregistrarile corecte.
Va multumesc.
stornare iesire de tip e
Re: stornare iesire de tip e
O propunere de rezolvare? Multumesc.
Re: stornare iesire de tip e
Imputarea lipsei la inventar nu generează TVA colectat. Generează o ajustare a taxei deduse. Nu colectare de TVA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.