Productie

potecn

Productie

#1 Mesaj de potecn »

Buna ziua.
Firma de constructii la care lucrez a achizitionat o statie de beton si am inceput sa producem beton pentru consum propriu (lucrari de constructii pe diverse santiere) si pentru vanzare catre clienti. Materiile prime le-am inregistrat in gestiune noua "Statie beton"
Am doua probleme si va rog sa ma ajutati.
1. La Tipuri de articole/servicii -> Produse finite, rubrica nestocat este bifata si nu vad produsele finite in stoc. Am devalidat productia si am incercat sa debifez si apare mesajul "The control is read-only". Ce sa fac?
2. Dupa ce validez productia si presupunand ca vad produsele finite in stoc, ce trebuie sa fac ca sa pot vinde beton catre clienti? Trebuie sa transfer produsele finite in marfuri?
Multumesc anticipat.

balazse246

Re: Productie

#2 Mesaj de balazse246 »

1. Creezi un nou tip de produs finit, ex: "PF beton", din pacate pentru un anumit tip de articol, doar o singura optiune poti folosii, iar o data ce exista miscare pe un articol din categoria acelui tip, modificarea nu mai este posibila.
2. Vanzarea se realizeaza de pe tip de produs finit, nu este nevoie sa fie transferat (nu discutam despre un magazin, care preia produsele de la sectia de productie).

potecn

#3 Mesaj de potecn »

Multumesc pentru ajutor.

potecn

#4 Mesaj de potecn »

Am creat gestiunea "STATIE BETOANE" in care inregistrez materiile prime necesare productiei de betoane si o alta gestiune "PRODUCTIE" in care inregistrez produsele finite.
Dupa validarea productiei am listat "bonul de predare cu consumuri". Acum in stoc am produs finit BETON C8/10 necesar unei lucrari proprii. Pentru acest BETON C8/10 trebuie sa fac bon de consum (din Operatii), aferent lucrarii?

potecn

#5 Mesaj de potecn »

Am creat gestiunea "STATIE BETOANE" in care inregistrez materiile prime necesare productiei de betoane si o alta gestiune "PRODUCTIE" in care inregistrez produsele finite.
Dupa validarea productiei am listat "bonul de predare cu consumuri" gestiune "STATIE BETOANE". Acum in stoc, am in gestiunea "PRODUCTIE", produs finit BETON C8/10 necesar unei lucrari proprii. Pentru acest BETON C8/10 trebuie sa fac bon de consum, aferent lucrarii?

balazse246

#6 Mesaj de balazse246 »

Cand discutam despre gestiune, gandestete ca si la spatii diferite si nu la tipuri de produse.
Gestiunea de "statie betoane" il poti folosii atat pentru materii prime, cat si pentru produse finite.
Daca ai predat la o lucrare proprie, atunci creezi o materie prima/alte materiale consumabile (depinde de cum esti obisnuit sa lucrezi), de ex: "BETON C8/10_MP", si prin meniul "transferuri" il transferi de pe gestiunea "STATIE BETOANE" pe gestiunea unde ai lucrarea si de pe codul de produs finit transferi pe codul de materie prima, astfel poti sa faci consum pentru luvrarea in cauza.

potecn

#7 Mesaj de potecn »

Nu am creat gestiuni separate pe lucrari, am creat activitati cu numele fiecarui santier in parte. Toate materiile prime destinate productiei merg in gestiunea "statie beton" iar dupa validarea productiei produsele finite le inregistrez in gestiunea "productie" si de acolo descarc - pentru activitatile proprii (fac bon de consum) si - pentru vanzare catre clienti (facturez). Imi denatureaza contabilitatea daca fac asa?

balazse246

#8 Mesaj de balazse246 »

Dar cum faci consum pentru activitatea proprie?

Scrie răspuns