Factura de la neplatitor de TVA primita cu intarziere

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
szabot863

Factura de la neplatitor de TVA primita cu intarziere

#1 Mesaj de szabot863 »

Salutare - am o factura de la ONRC din martie, care a ajuns in conta cu actele lunii aprilie. Am inregistrat factura cu 01.04.2025 si am completat la data documentului data facturii 24.03.2025. In JC apare factura pe codul 10, insa dupa aceea valoarea facturii nu ajunge pe randul 30 din decont. Oare gresesc undeva?

Stiu ca in principiu la cele fara TVA nu conteaza daca e document din luna curenta sau luna precedenta, oricum ajung pe randul 30 din decont, dar pentru corectitudinea evidentei, mi s-a parut normal sa trec si data documentului.

gheorghei642

Re: Factura de la neplatitor de TVA primita cu intarziere

#2 Mesaj de gheorghei642 »

Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), prin activitatea sa de bază desfășurată ca autoritate publică, emite facturi fără TVA pentru serviciile specifice registrului comerțului, având CUI 14942091, neavând obligația transmiterii in e-Factura. Daca factura primita face parte din categoria celei expuse - fără TVA, atunci selectați, la Intrări, in coloana "Tip"- n- operațiuni neimpozabile. Aceste intrări de tip n - nu apar în jurnale si declarații.

szabot863

#3 Mesaj de szabot863 »

Randul 30 - se inscriu informatiile din jurnalul de cumparari*) privind:
- contravaloarea achizitiilor de bunuri si servicii a caror livrare/prestare a fost scutita de taxa, neimpozabila sau supusa unui regim special de taxa;
- contravaloarea achizitiilor de bunuri si servicii din alte state membre, pentru care nu se datoreaza taxa pe valoarea adaugata in Romania;
- contravaloarea achizitiilor intracomunitare de bunuri scutite de taxa sau neimpozabile in Romania;
- contravaloarea achizitiilor de servicii intracomunitare scutite de taxa pe valoarea adaugata;
- contravaloarea importurilor scutite de taxa pe valoarea adaugata.

balazse246

#4 Mesaj de balazse246 »

Pentru gheorghei642
De ce ar inregistra factura pe tip "n" in loc de factura normala?
ONRC de ce nu are obligatia de a transmite e-factura? Doar pentru ca este neinregistrat in scopuri de TVA?

Pentru szabot863
Care ii problema ca apare la rd.30?

szabot863

#5 Mesaj de szabot863 »

@balazse Problema e ca nu apare la rd. 30, daca pun si data documentului dintr-o luna anterioara si ar trebui

Scrie răspuns