Am o factura unde furnizorul nu-mi permite sa retin impozitul pe veniturile obtinute de catre un nerezident, din redevente si trebuie sa declar/platesc impozitul prin procedeul sutei marite.
Cum operez asta in SAGA? M-am gandit sa creez un furnizor generic cu contul 446.NEREZ si sa adaug o intrare pe tip "n" cu un rand de 635 nedeductibil. Contarea va fi buna, insa din perspectiva codurilor de taxa din SAFT nu stiu cum as putea proceda.
Are cineva speta asta? Sau ar putea sa-mi dea un sfat? In Furnizori la tip impozit nu exista acest tip de impozit la momentul actual.
impozit nerezidenti
Re: impozit nerezidenti
Cum adică furnizorul nu permite? Nu este în funcție de permisiunea lui aplicarea legii.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
Re: impozit nerezidenti
Sunt sisteme automatizate de plata, unde nu se accepta nicio reducere a pretului platit fata de pretul de lista. Gasim la pct. 18 alin. 5 din Normele metodologice date in aplicarea art. 230 din Codul fiscal, mentiunea ca "(5) Prevederile titlului VI din Codul fiscal se aplică atunci când ............... ori atunci când impozitul datorat de nerezident este suportat de către plătitorul de venit."
Mai mult si la art. 25 sunt prevazute aceste impozite neretinute la sursa si achitate de catre platitorul de venit ca fiind nedeductibile. Deci si legiuitorul a prevazut aceasta posibilitate.
Dar, de asemenea, ma intereseaza si metoda de operare in cazul unui impozit de la nerezidenti retinut conform conventiilor de evitare a dublei impuneri/Codului Fiscal
Mai mult si la art. 25 sunt prevazute aceste impozite neretinute la sursa si achitate de catre platitorul de venit ca fiind nedeductibile. Deci si legiuitorul a prevazut aceasta posibilitate.
Dar, de asemenea, ma intereseaza si metoda de operare in cazul unui impozit de la nerezidenti retinut conform conventiilor de evitare a dublei impuneri/Codului Fiscal