BUNA ZIUA
AM UN IMPORT MARFA TURICA(NU E PRIMUL)
LA SOCIETATI MAI VECHI DE 2024 NC E CORECTA
FIRMA LA CARE AM AVUT IMPORTUL ACUM,E DIN 2025,SI NOTA CONTABILA LA TVA E GRESITA:635-4423
FURNIZORUL E INTRODUS CORECT ,COD TARA TR,TAXA VAMALA O FACE CORECT PE NOTA CONTABILA,DOAR NC PT TVA E GRESITA
AM FACUT O SIMULARE PE O FIRMA MAI VECHE NC IESE CORECT
AVETI IDEE CE SE INTAMPLA?
DVI
Re: DVI
Deci: nu s-a inteles nimic din ceea ce solicitati sa vi se raspunda.
Ca SAGA sa faca corect nota contabila pentru un import din afara UE (in cazul de fata Turcia):
In ecranul de sus veti mai multe coloane legate de taxe vamale,...,TVA completati la toate acele coloane contul 473.
In ecranul de jos, aveti in coltul din dreapta mai multe butoane: transport si Pozitii tarifare.
La pozitii tarifare adaugati in prima coloana TVA+TR (TVA-ul calculat din DVI si transportul); admitem ca aveti TVA (din DVI=4512 lei) si transport (din factura de transport) 748 lei, veti adauga o pozitie noua in Pozitii tarifare: pe prima coloana treceti TVA+TR, a doua coloana veti trace costul/pretul transportului FARA TVA=748, la ultima coloana treceti TVA=4512)
Inchideti aceasta fereastra.
Apoi adaugati marfurile/bunurile:
Veti alege in prima coloana: TVA+TR (ceea ce ati definit mai sus cand ati adaugat la pozitii tarifare) apoi alegeti ce produse veti avea de receptionat
Pentru fiecare rand adaugat alegeti TVA+TR
Dupa validare, veti avea si nota contabila corecta
Ca SAGA sa faca corect nota contabila pentru un import din afara UE (in cazul de fata Turcia):
In ecranul de sus veti mai multe coloane legate de taxe vamale,...,TVA completati la toate acele coloane contul 473.
In ecranul de jos, aveti in coltul din dreapta mai multe butoane: transport si Pozitii tarifare.
La pozitii tarifare adaugati in prima coloana TVA+TR (TVA-ul calculat din DVI si transportul); admitem ca aveti TVA (din DVI=4512 lei) si transport (din factura de transport) 748 lei, veti adauga o pozitie noua in Pozitii tarifare: pe prima coloana treceti TVA+TR, a doua coloana veti trace costul/pretul transportului FARA TVA=748, la ultima coloana treceti TVA=4512)
Inchideti aceasta fereastra.
Apoi adaugati marfurile/bunurile:
Veti alege in prima coloana: TVA+TR (ceea ce ati definit mai sus cand ati adaugat la pozitii tarifare) apoi alegeti ce produse veti avea de receptionat
Pentru fiecare rand adaugat alegeti TVA+TR
Dupa validare, veti avea si nota contabila corecta
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
- balazse246
Re: DVI
Pentru guzeloglum361
Referitor la majuscule:
Referitor la majuscule:
tomac scrie:Vă rog să nu mai postați mesaje scrise integral cu majuscule pentru că e nepoliticos.