gestiune cantitativ-valorica

mocanl378

Re: gestiune cantitativ-valorica

#16 Mesaj de mocanl378 »

buna ziua, am o intrebare: la o firma care detine un fast food si un mic magazin gen bar as putea tine evidenta la fast food pe gestiune cantitativ-valorica, iar la mafazin pe gestiune global-valorica? daca da, ce tip de gestiune sa selectez din meniul "configurare societati"?

tomac

#17 Mesaj de tomac »

Da, se poate, dacă aveți activă și partea de stocuri.
Opțiunile din configurare societăți sunt valabile exclusiv pentru gestiuni global-valorice.
Dacă la o firmă există cel puțin o gestiune global-valorică și una cantitativ-valorică, simultan, în ecranul configurare societăți este obligatoriu să bifați opțiunea de evidență pe gestiuni distincte, caz în care veți crea analitice în planul de conturi pentru cele două gestiuni, la conturile 371, 378, 4428, 607 și 707. Analiticele aferente gestiunii global-valorice se vor atașa acesteia la crearea ei în meniul Fișiere - Gestiuni, iar cele de la gestiunea cantitativ-valorică se vor atașa tipului "Mărfuri" în nomenclatorul de tipuri (Fișiere - Tipuri articole).
Citiți partea de gestiuni din help și urmăriți tutorialul specific de pe siteul SAGA.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

mocanl378

#18 Mesaj de mocanl378 »

va multumesc pt. raspuns si as mai avea o intrebare, ma puteti ajuta putin cu pasii pe care trebuie sa-i urmez in cazul tinerii evidentei cantitativ-valorice pt. fast food. am citit si in tutoriale si peste tot, dar nu sunt prea lamurita cu pasii pe care trebuie sa-i urmez in cazul productiei. adica stiu ca se creaza tipul de articole cu care se lucreaza, se selecteaza gestiunea aferenta, stiu ca in cazul produselor finite se ataseaza si reteta, dar de aici nu mai stiu cand se face transferul la marfuri, cum se inregistreaza vanzarile, nu prea inteleg ce trebuie sa fac mai departe ca sa-mi genereze notele contabile corecte. ma puteti ajuta?

va multumesc!

tomac

#19 Mesaj de tomac »

Dacă lucrați cu produse finite nu e neapărată nevoie să le treceți la mărfuri, puteți să le vindeți ca atare, așa cum au fost produse.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

mocanl378

#20 Mesaj de mocanl378 »

si scaderea din gestiune cum are loc? la materii prime si la produse finite?
la produse finite, ma gandesc ca are loc in momentul vanzarii, prin contul 711, dar in cazul celorlate articole?
va multumesc!

muresans

#21 Mesaj de muresans »

Buna dimineata.Am prog.global valoric.Trebuie sa folosesc butonul >> la intrari din dr.sus si nu imi apare "data document" sunt aceleasi rubrici ca inainte.La validare ma atentioneaza ca data este anterioara inchiderii de luna....... Va sa ma ajutati cum sa procedez. Va multumesc.

eugen01

#22 Mesaj de eugen01 »

m378>
Descarcarea materiilor prime folosite in procesul de productie se poate face prin doua metode:
1.Daca folosim ecranul de productie, sau
2.Completare Bon de Consum.
Programul face NC 6xx =3xx la Inchidere de luna.Noi trebuie sa fim atenti la metoda aleasa.Daca aplicam metoda 1 si completam si Bon de Consum, programul va scadea de doua ori materiile prime.

muresans>
http://www.sagasoft.ro/forum/viewtopic. ... 0&start=30

muresans

#23 Mesaj de muresans »

Multumesc eugen01.S-a rezolvat.

augustl

#24 Mesaj de augustl »

buna ziua,
va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema:
societate de dezmembrari auto vinde piesele rezultate din dezmembrare la preturi diferite, s-a utilizat gestiunea cantitativ-valorica la pret de vanzare, adica marfurile erau receptionate la pret de vanzare+tva (inainte se lucra in alt program contabil).
Ar fi corect daca as receptiona piesele cu un pret stabilit (un fel de pret de achizitie),iar vanzarea lor sa se faca la preturi diferite (pret negociabil) din care sa rezulte profit in cazul in care se vor vinde cu un pret mai mare, iar pt. marfurile care se vor vinde sub pret sa se acorde un discount? sau e mai bine sa merg prin aceeasi metoda folosita pana acum, adica intrare la pret de vanzare+tva?
Cum ma sfatuiti sa procedez pt. a lucra cat mai corect ?

va multumesc si astept raspuns cat mai urgent, va rog!

babauc

#25 Mesaj de babauc »

Buna.
Oare ma poate ajuta cineva? La un magazin care care depune declaratia SAF-T, are gestiunea cantitativ valorica. intrarile se fac pe gestiuni, dar analitic doar la 371. adaosul 378 si tva-ul neexigibil se pune la gramada intr-un singur cont, dar cand dau inchidere de luna nu calculeaza corect 607 pentru ca nu apare distinct adaosul pe fiecare gestiune. Cum sa fac?

herganiec

#26 Mesaj de herganiec »

câte gestiuni aveți?
“Cea mai valoroasă parte a unui om nu este mintea plină de cunoștințe, ci inima plină de iubire, urechea pregătită să asculte și mâna dispusă să ajute.”

balazse246

#27 Mesaj de balazse246 »

@babauc
Dar de ce lucrezi cu o evidenta la pret de vanzare, cand ai o evidenta cantitativ-valorica?

Scrie răspuns