achiziție intracomunitara

Intrebari - raspunsuri diverse despre programele SAGA
hodorogeas

achiziție intracomunitara

#1 Mesaj de hodorogeas »

Bună dimineața!
cine mă poate ajuta in situația următoare
Am făcut o achiziție intracomunitara ,factura o eliberează în februarie, plata am facut-o în ianuarie în euro în baza facturii proforma, ce înregistrări trebuie sa fac?euro cu care am făcut plata sunt imprumați de la o persoana,care a creditat firma,menționez ca achiziția consta în2 utilaje de mașină și buldoexcavator costul achiziție e de 61500 €
?
când trebuie sa depun declarația 390 și 394 dacă factura finala e în luna februarie?
Va mulțumesc anticipat și aștept ajutor!

ungureanum

Re: achiziție intracomunitara

#2 Mesaj de ungureanum »

hodorogeas scrie:Bună dimineața!
Am făcut o achiziție intracomunitara ,factura o eliberează în februarie, plata am facut-o în ianuarie în euro în baza facturii proforma, ce înregistrări trebuie sa fac?euro cu care am făcut plata sunt imprumați de la o persoana,care a creditat firma,menționez ca achiziția consta în2 utilaje de mașină și buldoexcavator costul achiziție e de 61500 €
?
când trebuie sa depun declarația 390 și 394 dacă factura finala e în luna februarie?

Am zi eu cazuri de astea mai mereu. eu astept factura finala si o inregistrez cu data ei.(pentru ca atunci o declara si furnizorul in februarie).
plata pana atunci o pun pe 4091. iar in data facturii stornezi 4091 si stingi datoria la furnizor
si atunci automat o prinzi in 390 din luna februarie. iar cu 394 zic ca nu ai treaba(fiind o declaratie pe teritoriu romaniei)
pentru banii imprumutati faci un contract de creditare firma(vezi ca este chiar in program)4551 cu analitic daca pers este actionar la firma

balazse

#3 Mesaj de balazse »

Pentru UngureanuM
Referitor la postare:
tomac scrie: Folosiți butonul "Răspunde" pentru a continua o discuție. Nu folosiți butonul "Citează" decât atunci când e nevoie să citați pe cineva.

hodorogeas

#4 Mesaj de hodorogeas »

Vă mulțumesc! declarația 390 era vorba ,am greșit eu 394,am fost cu tva la trimestru și acum dacă am făcut achiziție intracomunitara, mă trece automat la TVA la luna!dacă factura e pe februarie,când depun declarațiile ,390 394 300 392?

sandruo

#5 Mesaj de sandruo »

daca ai trecut cu tva la luna atunci toate celelalte se depun tot lunar pana in 25 ale lunii urmatoare,in cazul tau 25 martie.

balazse

#6 Mesaj de balazse »

Pentru HodorogeaS
Ce treaba are D.392 cu declaratiile lunare. Aceasta se depun o data pe an daca te incadrezi in condii.

hodorogeas

#7 Mesaj de hodorogeas »

buna dimineata este vorba de declaratia privind achizitiile intracomunitare

balazse

#8 Mesaj de balazse »

Scuze, dar te-ai uitat ce trebuie declarat in D.392?

hodorogeas

#9 Mesaj de hodorogeas »

ungureanum scrie:
hodorogeas scrie:Bună dimineața!
?

Am zi eu cazuri de astea mai mereu. eu astept factura finala si o inregistrez cu data ei.(pentru ca atunci o declara si furnizorul in februarie).
plata pana atunci o pun pe 4091. iar in data facturii stornezi 4091 si stingi datoria la furnizor
si atunci automat o prinzi in 390 din luna februarie. iar cu 394 zic ca nu ai treaba(fiind o declaratie pe teritoriu romaniei)
pentru banii imprumutati faci un contract de creditare firma(vezi ca este chiar in program)4551 cu analitic daca pers este actionar la firma
va multumesc !

bani imprumutati sunt de la o persoana fizica care nu e actionar la firma

tomac

#10 Mesaj de tomac »

hodorogeas, apăsați butonul "Răspunde" pentru a continua discuția, nu mai apăsați pe "Citează'.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.

hodorogeas

#11 Mesaj de hodorogeas »

buna ziua!

ma rezolvati si pe mine intr-o situatie?

nu am mai lucrat cu aceste conturi si nu stiu cum sa operez

am un contract de vanzare cumparare ptr 2 utilaje,achizitie intracomunitara,s-a emis factura fiscala pentru amandoua in valoare de 61500 euro,in luna ianuarie ,plata s-a facut in baza facturii,utilajele au sosit in luna februarie

factura din ianuarie -avans marfa =1buc x61500 euro
facturile din februarie -camion =1x29000 euro
avans marfa conf contractului din ianuarie -1buc x29000 total =0

factura in februarie bulboexcavator=1bucx32500 euro
avans marfa =-1bucx32500 euro
cf ctr eums1/1102.2016 total=0

balazse

#12 Mesaj de balazse »

Avans imobilizare:
4093=404
4426=4427