achiziție intracomunitara
-
achiziție intracomunitara
Bună dimineața!
cine mă poate ajuta in situația următoare
Am făcut o achiziție intracomunitara ,factura o eliberează în februarie, plata am facut-o în ianuarie în euro în baza facturii proforma, ce înregistrări trebuie sa fac?euro cu care am făcut plata sunt imprumați de la o persoana,care a creditat firma,menționez ca achiziția consta în2 utilaje de mașină și buldoexcavator costul achiziție e de 61500 €
?
când trebuie sa depun declarația 390 și 394 dacă factura finala e în luna februarie?
Va mulțumesc anticipat și aștept ajutor!
Am făcut o achiziție intracomunitara ,factura o eliberează în februarie, plata am facut-o în ianuarie în euro în baza facturii proforma, ce înregistrări trebuie sa fac?euro cu care am făcut plata sunt imprumați de la o persoana,care a creditat firma,menționez ca achiziția consta în2 utilaje de mașină și buldoexcavator costul achiziție e de 61500 €
?
când trebuie sa depun declarația 390 și 394 dacă factura finala e în luna februarie?
-
Re: achiziție intracomunitara
hodorogeas scrie:Bună dimineața!
?
Am zi eu cazuri de astea mai mereu. eu astept factura finala si o inregistrez cu data ei.(pentru ca atunci o declara si furnizorul in februarie).
plata pana atunci o pun pe 4091. iar in data facturii stornezi 4091 si stingi datoria la furnizor
si atunci automat o prinzi in 390 din luna februarie. iar cu 394 zic ca nu ai treaba(fiind o declaratie pe teritoriu romaniei)
pentru banii imprumutati faci un contract de creditare firma(vezi ca este chiar in program)4551 cu analitic daca pers este actionar la firma
Pentru UngureanuM
Referitor la postare:
Referitor la postare:
tomac scrie: Folosiți butonul "Răspunde" pentru a continua o discuție. Nu folosiți butonul "Citează" decât atunci când e nevoie să citați pe cineva.
-
Vă mulțumesc! declarația 390 era vorba ,am greșit eu 394,am fost cu tva la trimestru și acum dacă am făcut achiziție intracomunitara, mă trece automat la TVA la luna!dacă factura e pe februarie,când depun declarațiile ,390 394 300 392?
daca ai trecut cu tva la luna atunci toate celelalte se depun tot lunar pana in 25 ale lunii urmatoare,in cazul tau 25 martie.
Pentru HodorogeaS
Ce treaba are D.392 cu declaratiile lunare. Aceasta se depun o data pe an daca te incadrezi in condii.
Ce treaba are D.392 cu declaratiile lunare. Aceasta se depun o data pe an daca te incadrezi in condii.
-
buna dimineata este vorba de declaratia privind achizitiile intracomunitare
Scuze, dar te-ai uitat ce trebuie declarat in D.392?
-
va multumesc !ungureanum scrie:hodorogeas scrie:Bună dimineața!
?
Am zi eu cazuri de astea mai mereu. eu astept factura finala si o inregistrez cu data ei.(pentru ca atunci o declara si furnizorul in februarie).
plata pana atunci o pun pe 4091. iar in data facturii stornezi 4091 si stingi datoria la furnizor
si atunci automat o prinzi in 390 din luna februarie. iar cu 394 zic ca nu ai treaba(fiind o declaratie pe teritoriu romaniei)
pentru banii imprumutati faci un contract de creditare firma(vezi ca este chiar in program)4551 cu analitic daca pers este actionar la firma
bani imprumutati sunt de la o persoana fizica care nu e actionar la firma
hodorogeas, apăsați butonul "Răspunde" pentru a continua discuția, nu mai apăsați pe "Citează'.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
-
buna ziua!
ma rezolvati si pe mine intr-o situatie?
nu am mai lucrat cu aceste conturi si nu stiu cum sa operez
am un contract de vanzare cumparare ptr 2 utilaje,achizitie intracomunitara,s-a emis factura fiscala pentru amandoua in valoare de 61500 euro,in luna ianuarie ,plata s-a facut in baza facturii,utilajele au sosit in luna februarie
factura din ianuarie -avans marfa =1buc x61500 euro
facturile din februarie -camion =1x29000 euro
avans marfa conf contractului din ianuarie -1buc x29000 total =0
factura in februarie bulboexcavator=1bucx32500 euro
avans marfa =-1bucx32500 euro
cf ctr eums1/1102.2016 total=0
ma rezolvati si pe mine intr-o situatie?
nu am mai lucrat cu aceste conturi si nu stiu cum sa operez
am un contract de vanzare cumparare ptr 2 utilaje,achizitie intracomunitara,s-a emis factura fiscala pentru amandoua in valoare de 61500 euro,in luna ianuarie ,plata s-a facut in baza facturii,utilajele au sosit in luna februarie
factura din ianuarie -avans marfa =1buc x61500 euro
facturile din februarie -camion =1x29000 euro
avans marfa conf contractului din ianuarie -1buc x29000 total =0
factura in februarie bulboexcavator=1bucx32500 euro
avans marfa =-1bucx32500 euro
cf ctr eums1/1102.2016 total=0
Avans imobilizare:
4093=404
4426=4427
Factura finala:
4093=404 pe minus, cu acelasi curs ca si avansul