TVA Neexigibil pe debit
TVA Neexigibil pe debit
Salutare ! La o firma cu doua gestiuni, dupa ce am inchis luna aprilie 2019, unde totul e ok, TVA-ul neexigibil de la gestiunea 19%, imi apare pe DEBITUL contului 4428.3, si continua asa pana la zi, luna de luna. Adica ramane pe debit si creste. Am verificat si nu e nicio greseala in acte, iar eu stiu ca TVA neexigibil trebuie sa fie pe credit. Care poate fi explicatia ? Multumesc.
Re: TVA Neexigibil pe debit
Vedeti la ce analitic aveti aceasta problema
IN general, 4428 (cand aveti firma cu TVA la plata/incasare) este TVA-ul pentru sume neachitate catre furnizori. Normal ca creste daca nu achitati furnizorii
Vedeti daca aveti furnizori neachitati
IN general, 4428 (cand aveti firma cu TVA la plata/incasare) este TVA-ul pentru sume neachitate catre furnizori. Normal ca creste daca nu achitati furnizorii
Vedeti daca aveti furnizori neachitati
Am vazut viitorul. Nu mi-l permit!
Buna ziua.Va rog ajutati-ma in rezolvarea problemei pe care o am. O factura platita normal prin banca imi apare in continuare ca factura neplatita cu tva neexigibil in jurnal. .Daca ma duc la fisa furnizor apare la plati in partea de jos dar totul scris cu rosu,in partea de sus apare si la plati dar si ca neplatita.Daca ma duc la intrari la fact.respectiva apare neachitata. Mie imi apare sold debitor in rosu la 4426 suma de 84.19 lei si nu pot lichida. Sint cu tva la incasare.De cind lucrez nu am intilnit asa situatie.Multumesc
Nu este asociată plata la factură. Poate e mai mare plata decât factura ori este mai mică și s-a forțat asocierea completă - deși programul nu permite asta.
Cu cât știu mai multe cu atât îmi dau seama că știu prea puțin.
eu am pe credit tva exigibil
Daca plata a fost prin banca in luna neinchisa contabil intra din nou pe plata in jurnalul de banca si bifeaza/fa plata inca o data cu salvare. Am patit-o si eu de cateva ori.