Concediu medical stagiu mai mic de 6 luni la noi

voicuv684

Concediu medical stagiu mai mic de 6 luni la noi

#1 Mesaj de voicuv684 »

Buna ziua! Avem un salariat care lucreaza doar la noi din 03.11.2023.
Deci, la 01.05.2024 nu are 6 luni in ultimele 12 luni stagiu de cotizare la noi dar le are cumulat cu ce a lucrat la celalalt angajator.
Putem sa-i platim concediul medical?
Daca nu se poate plati, mai inregistram certificatul medical in stat sau apare cu zile CFS?

pomparaus

Re: Concediu medical stagiu mai mic de 6 luni la noi

#2 Mesaj de pomparaus »

Eu zic ca tu sti raspunsul, dar nu ai incredere in tine : da, operezi, cu baza de calcul cumulata si il platesti.

voicuv684

#3 Mesaj de voicuv684 »

Stiu cum era pana sa apara OUG 21/2023, care ne-a bulversat.
Am citit si ce s-a scris pe blog SAGA in data de 02.03.2023 si concluzia era ca NU se poate plati daca nu are 6 luni stagiu de cotizare la fiecare angajator (pentru cei care lucreaza la mai multi angajatori).
Dar, pentru cazul prezentat, pot sa completez baza de calcul cu ce a lucrat inainte sa vina la noi?
Nu inteleg: daca lucrezi la 2 angajatori simultan trebuie sa ai la fiecare 6 luni cotizate si daca la lucrezi doar la un angajator poti sa completezi cu ce ai mai lucrat la atii in ultimele 12 luni.

pomparaus

#4 Mesaj de pomparaus »

Acea ordonanta spune ca daca salariatul lucreaza la mai multi angajatori acelasi concediu medical va fi platit de ambii angajatori cu conditia ca sa aiba vechime de cel putin 6 luni la fiecare.
Dar cum omul lucreaza doar la tine, doar tu ii platesti CM - omul asta a platit sanatate, cum sa nu beneficieze de CM?!

Scrie răspuns