Buna ziua! Avem un salariat care lucreaza doar la noi din 03.11.2023.
Deci, la 01.05.2024 nu are 6 luni in ultimele 12 luni stagiu de cotizare la noi dar le are cumulat cu ce a lucrat la celalalt angajator.
Putem sa-i platim concediul medical?
Daca nu se poate plati, mai inregistram certificatul medical in stat sau apare cu zile CFS?
Concediu medical stagiu mai mic de 6 luni la noi
Re: Concediu medical stagiu mai mic de 6 luni la noi
Eu zic ca tu sti raspunsul, dar nu ai incredere in tine : da, operezi, cu baza de calcul cumulata si il platesti.
Stiu cum era pana sa apara OUG 21/2023, care ne-a bulversat.
Am citit si ce s-a scris pe blog SAGA in data de 02.03.2023 si concluzia era ca NU se poate plati daca nu are 6 luni stagiu de cotizare la fiecare angajator (pentru cei care lucreaza la mai multi angajatori).
Dar, pentru cazul prezentat, pot sa completez baza de calcul cu ce a lucrat inainte sa vina la noi?
Nu inteleg: daca lucrezi la 2 angajatori simultan trebuie sa ai la fiecare 6 luni cotizate si daca la lucrezi doar la un angajator poti sa completezi cu ce ai mai lucrat la atii in ultimele 12 luni.
Am citit si ce s-a scris pe blog SAGA in data de 02.03.2023 si concluzia era ca NU se poate plati daca nu are 6 luni stagiu de cotizare la fiecare angajator (pentru cei care lucreaza la mai multi angajatori).
Dar, pentru cazul prezentat, pot sa completez baza de calcul cu ce a lucrat inainte sa vina la noi?
Nu inteleg: daca lucrezi la 2 angajatori simultan trebuie sa ai la fiecare 6 luni cotizate si daca la lucrezi doar la un angajator poti sa completezi cu ce ai mai lucrat la atii in ultimele 12 luni.
Acea ordonanta spune ca daca salariatul lucreaza la mai multi angajatori acelasi concediu medical va fi platit de ambii angajatori cu conditia ca sa aiba vechime de cel putin 6 luni la fiecare.
Dar cum omul lucreaza doar la tine, doar tu ii platesti CM - omul asta a platit sanatate, cum sa nu beneficieze de CM?!
Dar cum omul lucreaza doar la tine, doar tu ii platesti CM - omul asta a platit sanatate, cum sa nu beneficieze de CM?!